Sürgősen lassítsunk!

A film készítői a természettől elszakító és a helyi közösségeket bomlasztó felgyorsult világban olyan életformákat, közösségeket mutatnak be, amelyek tagjai vallják, az idő nem pénz. Fontosabb a fenntarthatóság, a régi-új ismeretek, a helyi értékek, a közös munka, az alkalmazkodás helyben a változó környezethez.

(Színes francia dokumentumfilm, 2014, 84 perc, magyar felirat © Worschitz Anita, 2015. A feliratot a cc gomb bekapcsolásával lehet aktiválni.)


Philippe Borrel Sürgősen lassítsunk! c. alkotása olyanokról szól, akik ebben a felgyorsult világban is törekszenek az emberi tempó és értékek megtartására. Akiknek fontos a közösség, a helyi tradíciók megőrzése és a helyi ipar, helyi termelők támogatása. A francia Philippe Borrel dokumentumfilm-rendező Európában, az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Indiában forgatott olyan kezdeményezésekről, helyi közösségekről és civilekről, akik egy másfajta gondolkodásmódon alapuló életformát követnek. A film egy Gandhi idézettel zárul:

"Először csak nem figyelnek rád, azután kinevetnek, majd harcolnak ellened. És a végén győzöl. (Mahatma Gandhi)

A film a Slow Budapest magyar feliratával a képre kattintva megtekinthető. A feliratot a cc gomb bekapcsolásával lehet aktiválni. A teljes filmet 2015. június 18-án vetítette le a Slow Budapest a Slow Héten.

Kapcsolódó filmek, cikkek

Cowspiracy - fenntarthatóság másképp

A jövő farmja

Lassíts

13 + 1 tény a világ élelmezéséről

Mit tehetsz Te - heti kihívások