Ökovilág társasjáték

Az Ideál portál az Ökovilágról: Ökovilág gyerekeknek

2000-ben a Föld napjára jelent meg egy új társasjáték, címe: Ökovilág. Természetesen a kiadója a Föld Napja Alapítvány. Teljesen rendhagyó, és nagyon ötletes, mert mindössze egy nagyalakú boríték kell a tárolására. Ebben egy színes képekkel gazdagon illusztrált nagy játékmező található, a Föld. Ezt érdemes egy nagy kartonra felragasztani, s akár képként a falra is felkerülhet. Vannak büntető és jutalmazó kártyalapok, amit a játékos maga vág ki, és készíti elő így a játékát. Dobókocka és figurák nincsenek, hisz ezt más játékból kölcsönözhetjük, vagy babszemekkel, kavicsokkal is játszhatjuk. A játékhoz minimum 2 fő kell, 10 éves kor fölöttiek. A játékosok környezeti és természetvédelmi ismereteket kapnak a játék során.

(Ideal portal, XII. évf. 1. szám, Ökotársasjátékok)

 A játékmező (térkép) különböző területeire kattintva egy-egy új ablakban előjönnek az ízelítő kérdések!

 

A játékot minimum ketten játszhatják, kb. 10 éves kortól ajánljuk. A startról a célba a Föld megkerülésével juthatunk el, az győz, akinek ez jó válaszaival és szerencséjével először sikerül.

A pályán kérdés-, büntetés- és jutalomkövek találhatók, melyek mindegyikéhez egy-egy kártya húzható környezet- és természetvédelmi kérdésekkel!

Ökovilág társasjátékunkhoz az újabb kérdések letölthetők négy részletben. Kinyomtatható A4-es papírra, B5-ös formátumban.

 

ELFOGYOTT! Nem rendelhető.

CsatolmányMéret
kerdes1.jpg607.25 KB
kerdes2.jpg604.79 KB
kerdes3.jpg634.03 KB
kerdes4.jpg587.16 KB
Okovilag_reszletes_jatekleiras.pdf31.47 KB