Otthonunk (Home)

Otthonunk - képköltemény bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. A film csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét.

(Színes, magyarul beszélő, francia dokumentumfilm, 95 perc, 2009)


Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. A film a világ több mint 50 országába kalauzol el ...az életről szól, a bolygóról, a nagy rendszerről és hogy mindezt hogyan teszi tönkre az ember.

Fantasztikus képeket csodálhatunk meg a magasból a Föld tájairól, élővilágáról, természeti népeiről, a Kilimandzsáróról, az afrikai szavannákról, esőerdőkről és mangrovékról, az Északi-sarkvidékről, a Húsvét-szigetről... Idilli képek. Aztán jön a kijózanodás: égő olajfáklyák, tömegnyomor, szeméthegyek... Melyik a mi otthonunk?

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Föld nem tud lépést tartani velünk. Ideje változtatni, a döntéshozókat, választott vezetőinket cselekvésre bírni. Mi írjuk a történet folytatását. Együtt.

A film magyar szinkronnal a képre kattintvat megtekinthető.

Kapcsolódó cikkek

Az a kritikus 6 fok - dokufilm

Klímavészhelyzetet hirdettek, tennünk kéne végre

Mit tehetsz Te - heti kihívások