Kék bolygó - mit tehetsz Te?

Tovább nyújtozkodunk, mint ameddig a takarónk ér. 2015-ben kevesebb mint 8 hónap alatt elfogyasztottuk a Föld ez évre rendelkezésünkre álló természeti forrásait. A Kék bolygó c. ökomagazin 24. adása a Föld túlhasználatával foglalkozik, azzal, hogy mit tehetsz Te azért, hogy unokáink is élvezhessék a Földet, ahol élünk. A műsor készítői a Föld Napja Alapítvány és az Ökoszolgálat Alapítvány véleményére is kíváncsiak voltak.

(Ökomagazin, magyar, 20 perc, 2015)


2015. augusztus 13-tól már a tartalékaiból él a Föld, amelyre már az utánunk jövő generációknak lenne szüksége. Kevesebb mint 8 hónap alatt felhasználtuk az erre az évre rendelkezésre álló természeti forrásokat, azaz jelenlegi életmódunk fenntartásához 1,6 Földre lenne szükségünk. Sokan vagyunk, még soha nem élt egy időben ennyi ember a Földön. Ha így folytatjuk, és ha továbbra is változatlanul ugyanilyen sokat fogyasztunk, akkor 2030-ra már 2 Földre lesz szükségünk. Föld pedig csak egy van. Magyarország is nagy lábon él. Ahhoz, hogy jól éljünk, kisebb lábnyom is elég. Kis odafigyeléssel, kreativitással sokat tehetsz azért, hogy unokáink is élvezhessék a Földet, ahol élünk.

A Kék bolygó c. ökomagazin érdeklődésének középpontjában ökológiai sikertörténetek, a környezetvédelem, természetvédelem, fenntartható fejlődés kihívásai, az energiagazdálkodás aktuális kérdései állnak.

A Kék bolygó adását a túlfogyasztásról itt megnézheted (60 napig, a korábbi adások itt találhatók).

Kapcsolódó cikkek

Mit tehetsz - heti kihívás

Túlfogyasztás napja - figyelj oda kicsit, légy kreatív

Add tovább!

Túlélni a fejlődést

A jövő farmja

A hülyeség kora