Ne beszélj zöldségeket - egyél

A legjobbkor jött Bliszkó Viktor új szakácskönyve – épp hogy túl vagyunk a rákkeltő felvágottak, hurkák okozta sokkon, és máris kedvünkre kalandozhatunk az új ízek, fűszerek sokszínű világában. Jól jön manapság heti néhány húsmentes nap! Lapozz bele bátran, szabadon letölthető!

 

Egy ilyen könyv mindenki konyhájában jól jöhet. Leginkább húsevőknek, és persze „vegáknak" is, bár ők már rég nem csak köretként gondolnak a zöldségre.

A zöldség ez esetben zöldet is jelent, szuperzöldet – Bliszkó Viktor, az e-book szerzője a környezetre is gondol, nem csak a főztjére. Figyel ételei és könyve ökolábnyomára – a hozzávalók helyi idénytermények, szakácskönyve meg papírmentes.

 

Ráadásul ingyen letölthető, még az e-mail címedet sem kell megadni – ami igencsak üdítő kivétel a hazai e-receptek kínálatában. Szabadon válogathat a receptek közül bárki, aki úgy dönt, hogy időnként – vagy végleg – száműzné a húst az étrendjéből. A változatosság gyönyörködtet, és tulajdonképpen a WHO sokkoló jelentése is azt üzeni: van élet a húson túl.

A levesektől a laktató egytálételeken és kenyérféléken át a csipegetnivalókig és házi szörpökig sokféle recept közül választhatunk. Érdemes fakanalat ragadni, kísérletezni, megéri.

Forrás: vegetarianusreceptek.hu

Kapcsolódó cikkek

Étrend és éghajlat

Mennyi kolbászt, virslit egyek?

Húsmentes hétfő

Lábnyomok