Mit tehetsz Te?

Mit tehetsz Te? Minden nap számít…

Mozgalmunk célja, hogy végre ráébredjünk, ne mindig másoktól várjuk a megoldást, mi magunk is tegyünk jobb, élhető jövőnkért és utódaink jövőjéért.

A Mit tehetsz Te? mozgalom lényege, hogy megmutassuk, egészen egyszerű cselekedetekkel is jobbá és fenntarthatóbbá változtathatjuk a körülöttünk lévő világot. Elég, ha csak odafigyelünk cselekedeteinkre és azok következményeire. Ha minden nap teszünk valami apróságot, tudatosan választunk, vásárolunk, közlekedünk, döntünk stb. környezetünk fenntarthatósága érdekében, máris tettünk valamit a változásért. Válassz, sokat tehetsz.

A mindennapi apró cselekedetek része a tájékozódás, mert ha tudod például, hogy mi az az ökolábnyom-számláló, vagy mennyi idő alatt bomlik le egy műanyag reklámszatyor, vagy mekkora a húsfogyasztás környezeti terhe, akkor már azt is tudod, mit kell tenned. Minden nap. Mert ahogy a Föld napja mozgalom egyik jelszava is mondja Egyetlen nap kevés…

Önfejlesztő Én és a környezet c. cselekvéstárunk egy olyan teszt, amellyel bárki felmérheti, hogy a háztartása és az életmódja mennyire környezetkímélő, és milyen tudatosan dönt. Minden pont három válaszlehetőséget kínál: igen (5 pont), nem (0 pont), részben (2 pont), hogy kiderüljön, vajon elég környezettudatos-e, és mit tehet még a változásért. Rád bízzuk, Te döntesz, mennyit fogadsz meg, valósítasz meg mindebből. De ne feledd: minden nap számít…

A tájékozódásban, a mindennapi döntésben segítenek online tesztjeink, Adjunk a Földnek online eseményeink Hétköznapi kalauz c. kézikönyvünk is.

Teszt: Én és a környezet

Teszt: Idénytermény totó

Teszt: Húsevés és környezet

Teszt: Címketeszt - Mi a csuda ez?

Heti kihívás - minden héten Föld napja

Húsmentes világnap a 45. Föld napján

Klímakalkulátor

Adjunk a Földnek - mediterrán böjt

Rendhagyó óra: Húsevéstől klímaváltozás?

Adjunk a Földnek - hagyjuk a földben

CsatolmányMéret
Mit_tehetsz_Te.pdf106.47 KB