Húsmentes világnap lesz a 45. Föld napja

Húsmentes világnapot hirdet a 45. Föld napján a nemzetközi húsmentes hétfő mozgalom. Heti egy nappal sokat tehetsz - áll a felhívásban, amelyhez a Föld Napja Alapítvány is csatlakozott. Ünnepeljük együtt hús nélkül a 45. Föld napját. Ajándék a szívnek és a környezetnek.

2015. ápr. 22. lesz a 45. nemzetközi Föld napja, egy nap a környezetért, amelyet ma már több mint egymilliárdan ünnepelnek a világ 192 országában. Hazánk 25 éve csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz a Föld Napja Alapítvány révén.

A nemzetközi húsmentes hétfő mozgalom – amelyhez már több mint 30 ország, köztük Magyarország is csatlakozott – felhívást tett közzé, hogy legyen húsmentes a 45. Föld napja, mert heti egy nap hús nélkül ajándék a szívnek és a Földnek. Felhívásukban arra bíztatják a Föld népességét, hogy hetente legalább egyszer legyen húsmentes a napunk, és kezdjük ezt április 22-én, a 45. Föld napján.

Föld napja 2015 - kevesebb hús, lassuló felmelegedés

A legújabb kutatások szerint a haszonállatok tartása felel a globális üvegházgáz-kibocsátás 14,5%-áért. Húsfogyasztásunk csökkentésének - még ha az csak egyetlen egy nap egy héten – rendkívül nagy a környezeti hatása. Heti egy vegán nappal vízfogyasztásunkat, üvegházgáz-kibocsátásunkat és fosszilis energiafüggésünket egyaránt jelentősen csökkenthetjük.

Húsmentes napot természetesen a hét bármelyik napján tarthatsz (sőt akár hetente hármat is, ahogy déd- és nagyanyáink tették), a hétfő a húsmentes mozgalom nevében egy-egy újabb hét kezdetét jelzi, azt, hogy minden héten újra és újra tehetsz a környezetért és egészségedért - heti legalább egy nap hús nélkül.

A húsmentes hétfő mindemellett segít lassítani a felmelegedést és segít alkalmazkodni a ma már visszafordíthatatlan éghajlatváltozáshoz - 2014 volt az eddigi legmelegebb év a mérések 1990. évi kezdete óta, és 2015 januárja és februárja is melegrekordot döntött. Heti egy nap hús nélkül - kezdjük a húsmentes világnapon a 45. Föld napján. Szerdán.

Mit tehetsz húsmentes hétfővel?

Töltsd le a nemzetközi húsmentes hétfő mozgalom grafikáit, add tovább a hírét annak, hogy egy húsmentes nappal milyen sokat tehetsz a környezetért. Nagy hatás, egyszerű vállalás.

 

 

 

 

 

 

Minden hamburgerrel, amit nem eszel meg, annyi vizet tudsz megtakarítani, amennyit 3 év alatt iszol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden hamburgerrel, amit nem eszel meg, annyi vizet tudsz megtakarítani, amennyivel 15-ször lemoshatod az autódat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden hamburgerrel, amit nem eszel meg, annyi vizet tudsz megtakarítani, amennyivel 2,5 hónapon át zuhanyozhatsz.

 

 

 

 

 

 

 

Ha a világ népessége 15%-kal csökkentené a húsfogyasztását, az ugyanannyival csökkentené az üvegházgáz-kibocsátást, mintha 240 millió autóval kevesebb közlekedne az utakon minden évben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden hamburgerrel, amit nem eszel meg, annyi energiát tudsz megtakarítani, amennyivel 4,5 éven át működik az iphonod.

 

Tudj meg többet a hazai és a nemzetközi húsmentes mozgalomról, és csatlakozásoddal támogasd annak közismertségét.

Kapcsolódó cikkek

Föld napi rendezvények 2015

Heti kihívás - legyen minden héten Föld napja

Miért húsmentes?

Legalább felezd meg!

Hétköznapi vega

Nullára kellene csökkenteni a szénkibocsátást 2100-ig

Éghajlatváltozás