Játéktár

„Játszani is engedd szép, komoly fiadat!” Szórakozva is sokat tanulhatsz.

Környezetvédelem, ökológia, tájékozódás – mindennapi döntéseinkben is segítenek a Föld Napja Alapítvány saját fejlesztésű környezeti játékai.

A Föld Napja Alapítvány nonprofit szervezet. A játékok vételárával a vásárló újabb környezeti könyvek, játékok megjelentetését, az alapítvány szemléletformáló, tájékoztató tevékenységét támogatja.

Mindannyiunkban kettős én lakozik, a jó énünk tisztán látja a világ gondját, baját és hajlik a cselekvésre, míg rossz énünk kitér a gondok elől, mondván, eddig is volt valahogy, ezután is lesz valahogy. Ha jó énünkre hallgatunk, a játékban is helytállhatunk. Három különböző módon és időtartamban játszható ökológiai társasjáték 7 évestől 77 évesig.

Játszva is tanulhatsz - szórakoztató memori 36-féle magyar babfajtával. A játék segít megismerni fontos haszonnövényünk, a tápláló babok változatosságát: májbab, fürjbab, bokorbab, menyecskebab, fecskehasú futó, tűzbab, pacsibab, békahátú, büdöskőbab... A biológiai sokféleség megőrzése régi haszonnövényeink megőrzését, a termesztésükről, felhasz-nálásukról ránk maradt tudás megőrzését is jelenti. Aki nyer, az főzi a bablevest vagy készít babos mártogatóst.

Az ÖkoMagyarország zsebben hordható ökológiai társasjáték, amely azért készült, hogy Magyarország ökológiai gazdagsága ne legyen zsebre vágható.

2000-ben a Föld napjára jelent meg egy új társasjáték, címe: Ökovilág. Természetesen a kiadója a Föld Napja Alapítvány. Teljesen rendhagyó, és nagyon ötletes, mert mindössze egy nagyalakú boríték kell a tárolására.